Karhunlaukka

Allium ursinum

Karhunlaukka

  • Vanha hyötykasvi. Karhunlaukan lehdissä on valkosipulin aromi. Myös tähtimäiset kukat ovat voimakasmakuiset.
  • Leveät lehdet säilyvät vihreinä pitkään kukinnan jälkeen.  
  • Ravinteikas kasvualusta valoisassa tai puolivarjoisessa kasvupaikassa. Kuumassa paahteessa lehdistö voi kärventyä ja kasvu häiriintyä.
  • Leviää viihtyessään laajoiksi kasvustoiksi.
  • Metsänpohjakasvi, puiden ja pensaiden alle. Myös keittiöpuutarhaan.

Herkullisimmillaan ja mehevimmillään karhunlaukka on  ennen kukintaa.  Sekä lehdet että kukat käytetään tuoreena tai lisätään ruokiin viimeiseksi. Kuumentaminen laimentaa makua nopeasti.

Kasvu­paikka­vaatimus
Kukinta-aika (kk)
5-6
Kukan väri
valkoinen
Kasvu­korkeus (m)
0,15-0,4
Eri hintoja