Tutustu puutarhasuunnittelijaamme Sanna Nummiseen

Yhteydenotot talvikaudella sähköpostitse:

suunnittelu(a)muhevainen.fi

 

Pihasuunnitelmat ja puutarhan suunnittelu

Pihasuunnitelma on kokonaisvaltainen esitys pihasta. Pihasuunnitelma tai puutarhasuunnitelma ottaa huomioon kaikki pihan osa-alueet.  Suunnitelmassa on mietittynä toiminnot pihan eri osissa aina kasvivalinnoista valaistukseen ja kaadoista kivetyksiin. Suunnittelun lähtökohtana ovat aina pihan haltijan toiveet ja tarpeet.

Valmis pihasuunnitelma on oiva apu kustannusarvioiden tai tarjouspyyntöjen tekemiseen sekä pihan rakentamiseen. Puutarhan suunnittelu säästää virheinvestoinneilta ja toteutuksen sudenkuopilta. Sen avulla onnistut kerralla.

Pihan suunnittelu jokaiseen tarpeeseen

Sinä päätät, missä laajuudessa suunnitteluapua tarvitset

Yleissuunnitelma on hyödyllinen, kun suunnittelet uuden pihan rakentamista tai vanhan uudistamista. Se on myös aina pihan suunnittelun ensimmäinen vaihe. Sen avulla pihan eri toiminnot loksahtavat kohdilleen – kasvillisuus, oleskelu, leikki ja kulkuväylät. Kaikki toiminnot, jotka pihallesi haluat, löytävät oman paikkansa ja ne mitoitetaan toimiviksi.

Kun rakennat itse ja sinulla on intoa ja jonkin verran omaa osaamista, saattaa yleissuunnitelma olla riittävä.

Istutussuunnitelmaa tarvitset yleissuunnitelman lisäksi silloin, kun haluat tarkat kasviluettelot määrineen ja täsmälliset ohjeet niiden sijoittelusta. Se on avuksi myös silloin, kun laadit tarjouspyyntöjä kasvihankinnoista.

Osasuunnitelma on apuväline silloin, kun pihassasi on jokin ongelmakohta tai toivot muutosta johonkin yksityiskohtaan, vaikkapa ränsistyneeseen istutusalueeseen, uusien toimintojen yhdistämiseen muuhun puutarhaan tai uuden pation vuoksi tarvittavaan näkösuojaan.

Toteutussuunnitelmaa saatat tarvita yleissuunnitelman lisäksi, jos aiot rakennuttaa pihasi viherrakentajalla. Siihen merkitään tarpeen mukaan mm. tarkat materiaali- ja varustevalinnat, tarvittavat määrät, pihan korot sekä työseloste ja tarvittavat detaljikuvat.

Jos et ole varma, minkälaista apua tarvitsettilaa neuvontakäynti. Pihasi ongelmakohdat saattavat ratketa jo käynnin aikana. Jos yhdessä huomaatte suunnitelmaa tarvittavan, neuvontakäynnin ensimmäinen tunti korvaa tutustumiskäynnin. Lisätietoa neuvontakäynneistä löydät tästä >

Pihasuunnitelma – Mitä se sisältää ja paljonko se maksaa?

Yleissuunnitelma sisältää:

 • Tutustumiskäynti asiakkaan pihassa. Käydään läpi toiveet ja mahdolliset säilytettävät osat sekä pihan ongelmakohdat.
 • Laaditaan luonnos, jossa esitelty tilan jako, määritellään istutusalueet, kulkuväylät, valaistus ja rakenteiden sijoittuminen.
 • Luonnoksen pohjalta käydään läpi muutostarpeet.
 • Tämän pohjalta tehdään valmis yleissuunnitelmapiirros.
 • Mukaan liitettävä ohjeistus sisältää pihan rakentamisen ja hoidon yleiset ohjeet.

Hintaesimerkkejä:

 • Pieni rivitalopiha alkaen 1100,- + km-korvaus
 • Omakotitalopiha alkaen 1350,- + km-korvaus
 • Taloyhtiöille tarjouksen mukaan.

Hinnat sisältävät alv:n 24 %. Kilometrikorvaus 1,40/km veloitetaan molempiin suuntiin lähtöpisteenä Pirkkolan myymälä.

Istutussuunnitelma sisältää:

 • Tarkka kasviluettelo kasvimäärineen.
 • Kasvien sijainti istutusalueella.
 • Valitun kasvillisuuden hoito-ohjeet.
 • Istutussuunnitelma täydentää yleissuunnitelmaa ja sitä voi käyttää esim. kustannusarvion tai kasveja koskevan tarjouspyynnön pohjaksi.
 • Istutussuunnitelman voi tilata erikseen, mikäli istutusalueet tontilla on jo määritelty eikä yleissuunnitelmaa tarvita.

Hinta yleissuunnitelmaa täydentävänä työnä alkaen 500,- (sis. alv 24 %).

Jos istutussuunnitelma tilataan erikseen, tarvitaan yleensä pihakäynti ja mahdollisesti osapiirros istutusalueesta tai -alueista, joten hinta määritellään erillisen tarjouksen mukaan.

Muut suunnitelmat toteutamme erillisen tarjouksen mukaan.