Lehtikaalit
Lehtikaalit ovat näyttäviä kaalilajeja, joita voi käyttää sekä hyöty- että koristekasvina. Lajikkeesta riippuen lehdet ovat sinivihreitä, vihreitä, punertavia, kähäräreunaisia tai pitsimäisiä. Lehdet kasvavat varsista sivuille leveähköksi latvukseksi.
Nuoret lehdet ovat miedon makuisia. Maku vahvistuu lehden kasvaessa. Jos käytät lehdet nuorina, kylvä tiheään ja tee uusintakylvöjä. Jos kasvatat kaalit täysikokoisiksi, istuta taimet 20-40 cm:n välein lajikkeesta riippuen.
- Tarvitsevat runsaasti vettä, ravinteita ja kasvutilaa ympärilleen.
- Vuoroviljely suositeltavaa. Samalla paikalla ei seuraavana vuonna kasvateta myöskään retiisiä, retikkaa, lanttua tai naurista.
- Sietävät kylmää.
- Satoa voi poimia lehti kerrallaan vielä pakkastenkin jälkeen. Kerätään alimmaisista lehdistä ylöspäin, jotta kasvattaa uusia lehtiä koko kesän ajan.
- Tuottavat hyvin satoa viileinä ja sateisinakin kesinä.
- Nuoret lehdet salaateissa, vanhemmat paistoksissa, uuniruuissa ja keitoissa. Katso kulhoruokavinkki lehtikaalista.
- Hapattaminen on uudelleen suosioon noussut, perinteinen tapa säilöä kaaleja.
- Sisältävät erityisen runsaasti K-vitamiinia, rautaa, kalsiumia ja proteiinia.
Eri hintoja