Valkosipuli

Valkosipuli

Jo lähes välttämättömän mausteen asemaan noussut valkosipuli on helppo kasvatettava, mutta vaatii pitkän kasvukauden. Se on sekä ravintoarvoiltaan että terveysvaikutuksiltaan yksi parhaimmista vihanneksista. Myös lehdet ovat syötäviä.

  • Kynsistä taimeksi kasvatetut istukkaat erotellaan varovaisesti toisistaan, jotta juuret eivät vahingoitu. Istutussyvyys 5-10 cm ja taimiväli 15 cm.
  • Syvään muokattu, hyvin voimakas maa ja valoisa kasvupaikka antavat valkosipulille hyvät lähtökohdat. Kesällä tarvitaan lisälannoitusta tai vaikkapa ruohosilpun säännöllistä lisäämistä katteeksi.
  • Voi kasvattaa myös astiassa.
  • Kastelu on sipulin kasvulle tarpeellista kuivina kausina, etenkin alkukesästä.
  • Sadonkorjuu, kun lehdet ovat kellastuneet.
  • Sopii kaikkeen ruuanlaittoon pieninä ja suurina määrinä. Maku on voimakkaimmillaan murskattuna, lempeämpi terävällä veitsellä viipaloituna. Kypsennys, erityisesti pitkä kypsennys, pehmentää sen makua. Katso herkkuvinkki
Eri hintoja