Kurpitsat

Kurpitsat

Kurpitsaperheestä löytyy varmasti jokaiselle oma suosikki. Ne jakautuvat tuoreena käytettäviin kesäkurpitsoihin ja pitkää säilytystä kestäviin talvikurpitsoihin. Molemmista ryhmistä löytyy kokeiltavaa monenmoista.

  • Kurpitsat vaativat ravinteikkaan maan, paljon lämpöä, kosteutta ja tilaa ympärilleen. Kasvatetaan samaan tapaan kuin kurkut.
  • Kesäkurpitsat poimitaan nuorina, keskenkasvuisinakin, jolloin ne sopivat tuorekäyttöön mm salaateissa, leivän päällä ja pikapaistettuina makupaloina.
  • Suuriksi kasvaneet kesäkurpitsat sopivat myös patoihin, keittoihin, paistoksiin, hilloihin, leivontaan ja kesäkurpitsafriteiksi.
  • Talvikurpitsat kasvatetaan isoiksi ja käytetään kypsennettyinä tai säilöttyinä. Herkullisia ovat esimerkiksi uunissa kypsennetyt kurpitsalohkot, jotka sopivat sellaisenaan lisukkeeksi tai sosesopan pohjaksi. Ne ovat herkkua myös padoissa ja risotoissa.
  • Talvikurpitsan siemenet ovat herkullinen hivenaineiden ja kuidun lähde. Paahdettuina ja kevyesti suolattuina makupaloina ne maistuvat sellaisinaan tai salaattiin ripoteltuna.
Eri hintoja