Keräkaalit

Keräkaalit

Kaaleja arvostetaan ravinteikkaina ja kuitupitoisina kasviksina. Niiden sulavuutta parantavat hapattaminen ja mausteyrtit, kuten kumina, meirami, timjami ja minttu.

  • Kaalit tarvitsevat runsaasti vettä, ravinteita ja kasvutilaa ympärilleen.
  • Vuoroviljely on suositeltavaa. Samalla paikalla ei seuraavana vuonna kasvateta myöskään retiisiä, retikkaa, lanttua tai naurista. Vuoroviljely ehkäisee monilta vaivoilta, joita saman kasvin viljely samalla paikalla pikku hiljaa lisää.
  • Kaalit sietävät kylmää. Kukkakaali ja parsakaali on poimittava ennen yöpakkasia, muita voi mainiosti kerätä vielä senkin jälkeen.
  • Tuottavat hyvin satoa viileinä ja sateisinakin kesinä.
  • Varhain satoikään tulevat kesäkaalit käytetään tuoreeltaan. Myöhäiset lajikkeet säilyvät pitkään viileässä.
  • Hapattaminen on uudelleen suosioon noussut, perinteinen tapa säilöä kaaleja.

Kaulittu kaalisalaatti varhaiskaalista on suussasulavan mehevää, talvikaalista se jää rouheammaksi, mutta kuitenkin kesyyntyneeksi. 

Eri hintoja