Persilja

Petroselinum crispum

Persilja

Hienostunut sileälehtinen ja rouhea kähärälehtinen (poimulehtinen) persilja ovat vitamiini- ja kivennäisainepommeja (roimasti rautaa sekä A- ja C-vitamiineja), joiden käyttöä voisi entisestäänkin lisätä.

  • Kaksivuotinen, toisena vuonna kukkavana katkaistaan, sillä kukinta lopettaa kasvun.
  • Kasvaa rehevimmilleen puolivarjossa, ravinteikkaassa ja kosteassa maassa, jossa juurille on paljon tilaa. Kuivuus voi herättää persiljan kukkimaan.
  • Persiljan säilömisessä on erikseen pakastuskoulukunta ja kuivatuskoulukunta. Molemmat vannovat oman suosikkimenetelmänsä nimiin.
  • Kaikkeen ruuanlaittoon antamaan maulle viimeisen silauksen. Korostaa muiden yrttien makua. Tuoreena erityisesti salaatteihin, pestokastikkeisiin, gremolataan ja vihersmootieihin.
  • Persiljan varret kannattaa ehdottomasti myös käyttää niiden voimakkaan maun vuoksi.
Kasvu­paikka­vaatimus
Eri hintoja