Tuoteryhmät ja rajaukset

Tuoteryhmä
  Kasvupaikkavaatimus
  Kasvukorkeus
  Kukan väri
   Menestymisvyöhyke
     Tuotelistaus perustuu ennakkotilauksiin. Varmista saatavuus myymälästä.

   Allium – laukat

   Laukkojen sipulit istutetaan maahan muiden sipulikukkien tapaan syys- lokakuussa. Myös vanhojen kasvustojen jakaminen ja uudelleen istutus kannattaa tehdä syksyllä. Myyntipakkauksista löytyvät tiedot sipulien istutussyvyyksistä ja –istutusväleistä. Ne vaihtelevat sipulin koon mukaan. Mitä suurempi sipuli, sen syvempään istutus. Sopiva syvyys on yleensä 3 x sipulin korkeus.

   Laukat viihtyvät auringossa, mutta myös kevyessä varjossa. Laukat kukkivat yleensä vasta keskikesällä, joten nurmikon sekaan niitä ei kannata istuttaa, ellei sitten jätä nurmikkoa leikkaamatta. Monien, erityisesti korkeakasvuisten laukkojen lehdistö alkaa kuihtua jo ennen kukintaa, joten ne kannattaa istuttaa muiden kasvien joukkoon, jolloin lakastuva lehdistö jää muu kasvillisuus peittää lakastuvan lehdistön ja kukkavanat pääsevät oikeuksiinsa.

   Laukat voi karkeasti jakaa pieniin, keskikokoisiin ja jättilaukkoihin. Mutta niihin kuuluu myös muutamia omintakeisia lajeja, jotka omalla kummallisella tavallaan poikkeavat joukosta.

   Kukkasipulin koko ilmoitetaan ympärysmittana.

   Kukkasipulit ovat syksyn sesonkituotteita, jotka saapuvat myyntiin elokuun lopussa – syyskuun alussa. Valikoima julkaistaan näillä sivuilla kesän kuluessa heti kun se on vahvistunut.