Tuoteryhmät ja rajaukset

Tuoteryhmä
  Kasvupaikkavaatimus
  Kasvukorkeus
  Kukan väri
   Menestymisvyöhyke
     Tuotelistaus perustuu ennakkotilauksiin. Varmista saatavuus myymälästä.

   Crocus – kevätsahramit, krookukset

   Krookukset istutetaan aurinkoiseen paikkaan, jossa vesi ei jää seisomaan syksyllä tai talvella. Viihtyessään ne usein lisääntyvät sivusipuleiden avulla. Krookukset pitävät auringosta, mutta menestyvät usein paikoilla, jotka kesäisin ovat muun kasvillisuuden varjossa, mutta keväällä valossa, kun muiden kasvien lehdet ovat vielä pienet.

   Puutarhakrookukset ovat suurikukkaisia ja vaateliaampia kasvualustansa suhteen. Ne kannattaa istuttaa kukkapenkkeihin ja pensaiden alustoille, missä maa on kuohkeaa.

   Pienikukkaisia krookuksia kutsutaan usein kasvitieteellisiksi krookuksiksi, sillä ne muistuttavat luonnonlajeja. Ne putkahtavat maasta, kun muu luonto ei vielä viheriöi, aukaiset terälehtensä apposen auki erityisesti aurinkoisella säällä ja painuvat suppuun illan tullen. Aikaisen kukintansa vuoksi ne kannattaakin istuttaa paikkaan, josta kuljetaan ohi tai josta ne näkyvät ikkunasta sisälle, sillä näin varhain keväällä ei vielä juurikaan puutarhassa oleilla. Ne voi istuttaa jopa nurmikkoon, jos maa ei ole kovin kovaa.

   Kukkasipulin koko ilmoitetaan ympärysmittana.

   Kukkasipulit ovat syksyn sesonkituotteita ja saapuvat myyntiin elo – syyskuun vaihteessa. Valikoima julkaistaan näillä sivuilla kesän kuluessa heti kun se on vahvistunut.