Parsakaali

Parsakaali

Parsakaali on vitamiinipommi, joka on nopeasti kypsennettynä herkullista.  Sen makua pilaa liiallinen kypsentäminen.

  • Taimet istutetaan ravinteikkaaseen, syvämultaiseen maahan touko-kesäkuun vaihteessa, jolloin maa on jo lämmennyt. Taimiväli 40-50 cm.
  • Kastellaan tarvittaessa hyvin koko juuristoalueen syvyydeltä ja annetaan lisälannoitusta kukkanuppujen alkaessa kehittymään.
  • Parsakaali on korjuukypsä, kun pääkukinnon nuput ovat nuppineulan pään kokoisia. Vartta leikataan mukaan n. 15 cm. Nopea jäähdytys parantaa säilyvyyttä ja estää nuppujen avautumista.
  • Myös varsi on herkullista. Se  kuoritaan ennen kypsennystä, mikäli kuori on paksu. 
  • Pääkukinnon korjuun jälkeen parsakaali kasvattaa muutamia pienempiä sivukukintoja.
Eri hintoja