
Parsakaali
Parsakaali on vitamiinipommi, joka on nopeasti kypsennettynä herkullista. Sen makua pilaa liiallinen kypsentäminen.
- Taimet istutetaan ravinteikkaaseen, syvämultaiseen maahan touko-kesäkuun vaihteessa, jolloin maa on jo lämmennyt. Taimiväli 40-50 cm.
- Kastellaan tarvittaessa hyvin koko juuristoalueen syvyydeltä ja annetaan lisälannoitusta kukkanuppujen alkaessa kehittymään.
- Parsakaali on korjuukypsä, kun pääkukinnon nuput ovat nuppineulan pään kokoisia. Vartta leikataan mukaan n. 15 cm. Nopea jäähdytys parantaa säilyvyyttä ja estää nuppujen avautumista.
- Myös varsi on herkullista. Se kuoritaan ennen kypsennystä, mikäli kuori on paksu.
- Pääkukinnon korjuun jälkeen parsakaali kasvattaa muutamia pienempiä sivukukintoja.
Eri hintoja