Purjo

Purjo

Purjo antaa satoa vasta syysmyöhällä, mutta pitää sisällään maan mainion vitamiinipommin. Rautaa, A- ja C-vitamiinia ja kivennäisaineita on etenkin kasvin vihreissä osissa, jotka kannattaakin hyödyntää tarkkaan.

  • Tarvitsee pitkän kasvukauden, mutta ei onneksi ole kovin kylmänarka. Hallalta taimet pitää kuitenkin suojata.
  • Vahva, kuohkea ja hikevä, savensekainenkin maa on purjolle tarpeen. Lisälannoituskin on kasvukaudella tarpeen, jotta ne kasvavat pitkiksi ja vantteriksi.
  • Taimiväli 10-12 cm. Taimet kannattaa istuttaa vakoon, jolloin ne on helppo mullata, kunhan pääsevät kasvuun. Jos purjoihin halutaan valkoista, miedonmakuista osaa, on multaus tehtävä vielä pari kertaa myöhemmin.
  • Purjo korjataan vasta vähän ennen talven tuloa, sillä se kasvaa lihavimmilleen myöhään.
  • Purjot säilyvät viileässä kellarissa turpeeseen peiteltyinä.
  • Pakastettaessa ryöppäystä ei tarvita, purjot halkaistaan, pestään ja silputaan suoraan pakastuspurkkiin.
  • Raakana purjo on maukasta salaateissa ja voileivillä. Kypsennettynä se sopii kaikkiin ruokiin, joihin sipuliakin käytetään.
Eri hintoja