Parsa

Parsa

Parsa on alkukesän herkku, jonka viljely vaatii kärsivällisen kasvattajan, sillä ensimmäistä satoa saa odottaa muutaman vuoden. Katso viljelyohje tästä. Viljely kannattaa, sillä juuri poimittu parsa lyö aina laudalta kaupasta ostetun. Loppukesällä parsakasvusto on udunomaisen kaunis ja ilmava koristekasvi.

  • Syvämultainen, läpäisevä kasvualusta aurinkoisella ja suojaisalla paikalla on parsalle sopiva. Loppukesällä kasvusto on 2–3 m korkea, joten tämä on syytä ottaa huomioon paikkaa valittaessa.
  • Muutaman taimen voi hyvin istuttaa myös perennaryhmän taustalle, jos varsinaiselle parsapenkille ei ole tilaa tai tarvetta.
  • Vihreän parsan kasvattaminen on helppoa: satoa poimitaan maan rajasta terävällä veitsellä katkaisemalla, kun reilun vaaksan verran vartta on puskenut maasta ja nuput ovat napakasti kiinni.
  • Vihreää parsaa ei tarvitse kuoria. Tarvitaan vain nopea kypsennys kiehauttamalla tai grillaamalla. Nuoret versot sopivat salaatteihin viipaloituna kypsentämättöminäkin.
  • Satoa poimitaan vain alkukesästä. Loppukesän kasvuston annetaan vahvistua, kasvattaa juuristoa ja koristaa puutarhaa. Kukkivat oksat sopivat loppukesän kukkakimppuihinkin.
Kasvu­paikka­vaatimus
Kasvu­korkeus (m)
2-3
Eri hintoja