Paprika

Paprika

Vihannespaprikan maku on makea ja mieto, sillä se ei sisällä tulisuutta aiheuttavaa kapsaisiinia. Vihanneksen värit, muodot ja kokokin vaihtelevat lajikkeen mukaan. Punainen paprika sisältää runsaasti A- ja C-vitamiinia. Kotiviljelyssä suosiotaan ovat kasvattaneet mm. pienet, ns. napostelupaprikat.

  • Paprika tarvitsee lämpöä, tasaista kosteutta ja maltillista, mutta säännöllistä lannoitusta. Suihkuttelu on hyväksi.
  • Kasvatetaan yleensä kasvihuoneessa, lasitetulla parvekkeella tai ikkunalaudalla, joten pölytyksen onnistumisesta on huolehdittava tärisyttämällä kukkivia oksia varovaisesti tai pölyttämällä käsin pikku pensselillä.
  • Taimet tulee tukea hyvin, sillä raskaat hedelmät keikuttavat kasvia.
  • Vihreänä vielä raaka, mutta silti jo käytettävissä. Maku paranee vihanneksen kypsyessä ja saadessa lajikkeelle ominaisen punaisen, keltaisen, oranssi tai mustan värin.
Kasvu­paikka­vaatimus
Eri hintoja