Rakuuna

Artemisia dracunculus

Rakuuna

Rakuunan kahdesta lajikkeesta venäläinen rakuuna on miedomman makuinen ja nopeakasvuinen, kun taas ranskalainen rakuuna on voimakkaampi ja hidaskasvuinen. Monivuotinen. Venäläinen rakuuna talvehtii varmemmin kuin ranskalainen.

  • Ei siedä seisovaa vettä.
  •  Jaetaan muutaman vuoden välein, sillä nuoret taimet tuottavat maukkaimman sadon.
  • Käytetään vain lehdet eikä päästetä kukkimaan.
  • Kasvutapa muodostuu pensasmaiseksi ahkeralla latvomisella, joka tuuheuttaa yrttiä.
  • Kuivattaessa maku voimistuu.
  • Monikäyttöinen kasvisten mauste, esim. parsan, porkkanoiden, tomaattien, pinaatin, sienien ja kesäkurpitsan kanssa. Béarnaise- voi-, ja hollandaisekastikkeiden, munakkaiden, kanan ja kalan kanssa. Antaa sinappiin hienostuneen maun.
Kasvu­paikka­vaatimus
Kasvu­korkeus (m)
0,8-1
Eri hintoja