
Artemisia dracunculus
Rakuuna
Rakuunan kahdesta lajikkeesta venäläinen rakuuna on miedomman makuinen ja nopeakasvuinen, kun taas ranskalainen rakuuna on voimakkaampi ja hidaskasvuinen. Monivuotinen. Venäläinen rakuuna talvehtii varmemmin kuin ranskalainen.
- Ei siedä seisovaa vettä.
- Jaetaan muutaman vuoden välein, sillä nuoret taimet tuottavat maukkaimman sadon.
- Käytetään vain lehdet eikä päästetä kukkimaan.
- Kasvutapa muodostuu pensasmaiseksi ahkeralla latvomisella, joka tuuheuttaa yrttiä.
- Kuivattaessa maku voimistuu.
- Monikäyttöinen kasvisten mauste, esim. parsan, porkkanoiden, tomaattien, pinaatin, sienien ja kesäkurpitsan kanssa. Béarnaise- voi-, ja hollandaisekastikkeiden, munakkaiden, kanan ja kalan kanssa. Antaa sinappiin hienostuneen maun.
Kasvupaikkavaatimus
Kasvukorkeus (m)
0,8-1
Eri hintoja