Kirveli
Nopeakasvuinen ja helppohoitoinen kirveli on erityisen C-vitamiinipitoinen, maultaan hieman lakritsimainen. Erikoista on, että lakritsin maku häviää, kun kirvelin yhdistää muihin yrtteihin tai vihanneksiin. Sen sijaan se korostaa niiden makua.
- Yksivuotinen
- Menestyy avomaalla hieman varjoisammassakin paikassa.
- Maku on parhaimmillaan ennen kukintaa. Napsi versoja usein ja kukinta siirtyy.
- Jos sato korjataan ennen kukintaa, kirveli antaa toisen sadon myöhemmin. Älä leikkaa varsia kokonaan pois, jotta uusi kasvu käynnistyy.
- Perinteinen munakkaan mauste.
- Myös hyvää salaatissa, jossa sitä voi käyttää runsaasti. Sopii erityisen hyvin tomaatin kanssa.
- Tuorekäyttö, kuivattuna tai pakastettuna. Aromiaineet katoavat nopeasti, joten kuivauksen on syytä olla nopea.
Kasvupaikkavaatimus
Kasvukorkeus (m)
0,2-0,4
Eri hintoja