Istukassipulit

Kelta- ja punasipulit tarvitsevat pitkän kasvukauden, joten niiden sato onnistuu parhaiten käyttämällä pieniä istukassipuleita siemenkylvön sijaan. Istukassipulit viihtyvät hiekka-multamaassa, mutta ne sietävät myös kohtuullista savisuutta. Paras istutusaika on keväällä, heti kun maa on talven jäljiltä muokattu kasvukuntoon.

Istutussyvyys on oikea, kun sipulista jää näkyviin 1/3. Lannoita ja kastele kohtuullisesti. Liika kuivuus hidastaa kasvua ja muuttaa maun kitkeräksi.

Myymälöistämme on saatavana keväällä 2020:

Keltasipuli ’Stuttgarter’

  • Perinteikäs kepasipulilajike, jonka kasvattaminen on helppoa ja sato varmaa.
  • Pienestä istukassipulista kasvaa yksi isompi sipuli.

Punasipuli ’Red Baron’

  • Keltasipulin punakuorinen muunnos, josta kasvaa yksi isompi sipuli.
  • Punasipulin uloimmat kerrokset ovat värikkäimpiä ja sisältävät eniten flavonoideja.
  • Maultaan voimakas ja usein keltasipulia hieman pienempi.

Salotti- eli jakosipuli ’Goulden Gourmet’

  • Jakosipuli kasvattaa useiden, pienempien sipuleiden ryppään.
  • Perinteikäs ja aromikas sipuli.

Valkosipuli ’Casablanca’

  • Vaaleakuorinen ja -maltoinen, aromikas valkosipulilajike.