
Istukassipulit
Kelta- ja punasipulit tarvitsevat pitkän kasvukauden, joten niiden sato onnistuu parhaiten käyttämällä pieniä istukassipuleita siemenkylvön sijaan. Istukassipulit viihtyvät hiekka-multamaassa, mutta ne sietävät myös kohtuullista savisuutta. Paras istutusaika on keväällä, heti kun maa on talven jäljiltä muokattu kasvukuntoon.
Istutussyvyys on oikea, kun sipulista jää näkyviin 1/3. Lannoita ja kastele kohtuullisesti. Liika kuivuus hidastaa kasvua ja muuttaa maun kitkeräksi.
Myymälöistämme on saatavana keväällä 2020:
Keltasipuli ’Stuttgarter’
- Perinteikäs kepasipulilajike, jonka kasvattaminen on helppoa ja sato varmaa.
- Pienestä istukassipulista kasvaa yksi isompi sipuli.
Punasipuli ’Red Baron’
- Keltasipulin punakuorinen muunnos, josta kasvaa yksi isompi sipuli.
- Punasipulin uloimmat kerrokset ovat värikkäimpiä ja sisältävät eniten flavonoideja.
- Maultaan voimakas ja usein keltasipulia hieman pienempi.
Salotti- eli jakosipuli ’Goulden Gourmet’
- Jakosipuli kasvattaa useiden, pienempien sipuleiden ryppään.
- Perinteikäs ja aromikas sipuli.
Valkosipuli ’Casablanca’
- Vaaleakuorinen ja -maltoinen, aromikas valkosipulilajike.