Tsatsiki

Raikas tsatsiki on kesäkeittiön keskipiste. Siihen soveltuvat yhtä lailla avomaankurkut kuin kasvihuonekurkut. Paksusta jugurtista valmistettuna se on herkullista grilliruokien lisukkeena tai alkupalana tuoreiden vihannesten, oliivien ja rapean leivän kera. Se taipuu moneen, vaikka salaatinkastikkeen tilalle.

Halkaise kurkku tai pari ja poista vetiset siemenet lusikalla. Kuorimista ei tarvita, sillä kuoret antavat väriä ja suutuntumaa. Raasta karkeaksi ja puristele ylimääräinen neste pois. Yhdistä kurkkuraaste ja pari–kolme desiä ruokajugurttia. Jos haluat kiinteää tsatsikia, valuta jugurtista heraa ennen kuin  yhdistät ainekset. Lisää ripaus sokeria, pari ruokalusikallista tuoretta minttua, tilliä tai persiljaa silputtuna sekä mustapippuria myllystä. Hiero morttelissa pari valkosipulin kynttä suolan kera tahnaksi ja lisää seokseen. Koristele  tuoreyrteillä ja öljylorauksella.