
Kuppi kuumaa soppaa paahdetuista tomaateista
Tämän keiton makean täyteläisyyden salaisuus on paahtamisessa. Soppa on hyvää myös jäähdytettynä, joten se on täydellistä helleruokaakin.
Levitä uunipelti täyteen kypsiä tomaatteja, isot lohkottuina, pienet voivat olla kokonaisina. Heitä joukkoon pari valkosipulin kynttä kuorineen. Valuta päälle vähän öljyä ja paahda 225º 30–40 min.
Kaada kaikki kattilaan, mutta poista valkosipulinkynsistä kuoret. Sekoita joukkoon ruokalusikallinen tai pari laadukasta öljyä. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi, mausta suolalla, pippurilla, timjamilla, basilikalla ja ripauksella sokeria. Kuumenna tarvittaessa.
Koristele miniversoilla, tuoreilla yrteillä tai lusikallisella pehmeää vuohenjuustoa. Nauti kuumana tuoreen leivän kera.