Suolaheinäkastike

Hienostunut tarhasuolaheinäkastike on nopea valmistaa ja sopii paistetun kalan lisukkeeksi keitettyjen perunoiden ja vihannesten kera tarjottavaksi.

Kuullota sipulisilppu notkeaksi. Myös purjo sopii tähän mainiosti. Lisää tilkaa valkoviiniä ja kiehuttele sipulit kypsiksi. Lisää pari desiä kala- tai kasvislientä, loraus kermaa ja kastikesuurusta, mikäli pidät sakeammasta kastikkeesta. Mustapippuria myllystä, ripaus sokeria ja ropsaus sitruunan kuoriraastetta mukaan. Tarkista, tarvitaanko suolaa. Poista suolaheinistä paksu lehtiruoti, silppua ja heitä mukaan viimeiseksi, juuri ennen tarjoilua.

Jos et käytä valkoviiniä, jätä se pois ja kypsyttele sipulit liemessä. Lisää silloin lopuksi muutama pisara sitruunan mehua antamaan hapokkuutta.