Valkosipulileipä

Ruokailijoiden kesken jaettu valkosipulinen nyhtöleipä on kynsilaukan ystävien suursuosikki.

Tee syvät ristiviillot terävällä veitsellä lähes leivän pohjaan asti. Palaset eivät saa irrota kokonaan toisistaan, jotta leipä pysyy koossa. 

  • Sekoita runsas määrä huoneenlämpöistä voita, persiljasilppua ja valkosipulimurskaa yhteen.
  • Levitä valkosipulivoita jokaiseen leikkauspintaan runsaalla kädellä.
  • Kääri leipä folioon ja anna leivän lämmetä ja voin sulaa keskilämpöisessä uunissa n. 15 min.
  • Avaa foliokääre ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi hetki, jotta juusto sulaa ja saa hieman väriä. Samalla leivän pinta rapsakoituu.
  • Nauti esim. raikkaan salaatin tai juuressosesopan kanssa.

Tällä reseptillä voit valmistaa yhtä lailla patongin tai sämpylän. Sovella uuniaika leivän kokoon, jottei se paahdu liikaa ja kuivu.