Valkosipulileipä
Ruokailijoiden kesken jaettu valkosipulinen nyhtöleipä on kynsilaukan ystävien suursuosikki.
Tee syvät ristiviillot terävällä veitsellä lähes leivän pohjaan asti. Palaset eivät saa irrota kokonaan toisistaan, jotta leipä pysyy koossa.
- Sekoita runsas määrä huoneenlämpöistä voita, persiljasilppua ja valkosipulimurskaa yhteen.
- Levitä valkosipulivoita jokaiseen leikkauspintaan runsaalla kädellä.
- Kääri leipä folioon ja anna leivän lämmetä ja voin sulaa keskilämpöisessä uunissa n. 15 min.
- Avaa foliokääre ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi hetki, jotta juusto sulaa ja saa hieman väriä. Samalla leivän pinta rapsakoituu.
- Nauti esim. raikkaan salaatin tai juuressosesopan kanssa.
Tällä reseptillä voit valmistaa yhtä lailla patongin tai sämpylän. Sovella uuniaika leivän kokoon, jottei se paahdu liikaa ja kuivu.