Paahdettu tomaattikeitto
Tämän keiton makean täyteläisyyden salaisuus on paahtamisessa. Soppa on yhtä hyvää kuumana kuin kylmänäkin, joten se on myös täydellistä helleruokaa.
Levitä uunipelti täyteen kypsiä tomaatteja, isot lohkottuina, pienet voivat olla kokonaisina. Heitä joukkoon muutama valkosipulin kynsi kuorineen. Valuta päälle vähän öljyä ja paahda 225º 30–40 min.
Kaada kaikki kattilaan, mutta poista valkosipulinkynsistä kuoret. Sekoita joukkoon ruokalusikallinen tai pari laadukasta öljyä. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi, mausta suolalla, pippurilla, timjamilla, basilikalla ja ripauksella sokeria. Jos keitto on liian sakeaa, lisää kasvislientä tai vettä. Kuumenna tarvittaessa.
Koristele miniversoilla, tuoreilla yrteillä tai lusikallisella pehmeää vuohenjuustoa. Nauti kylmänä tai kuumana tuoreen leivän kera.