Suolaheinäkastike

Hienostunut tarhasuolaheinästä tehty kastike on nopea valmistaa ja sopii parsan tai paistetun kalan lisukkeeksi ja keitettyjen perunoiden ja vihannesten kera tarjottavaksi.

Kuullota sipulisilppu notkeaksi. Myös purjo sopii tähän mainiosti. Lisää tilkaa valkoviiniä ja kiehuttele sipulit kypsiksi. Lisää pari desiä kala- tai kasvislientä, loraus kermaa tai mieluista kasvikermaa ja rippaus kastikesuurusta, mikäli pidät sakeammasta kastikkeesta. Pyöräytä mustapippuria myllystä, ripaus sokeria ja ropsaus sitruunan kuoriraastetta mukaan. Tarkista, tarvitaanko suolaa. Poista suolaheinistä paksu lehtiruoti, silppua ja heitä mukaan viimeiseksi ja kiehauta.

Jos et käytä valkoviiniä, jätä se pois ja kypsyttele sipulit liemessä. Lisää silloin lopuksi muutama pisara sitruunan mehua antamaan hapokkuutta.

Tarhasuolaheinässä on oksaalihappoa, joten herkkävatsainen voi pikaisesti ryöpätä suolaheinät erikseen ennen kastikkeeseen lisäämistä. Ryöppäysvesi heitetään pois. Muut voivat silputa lehtiä tuoreenakin antamaan makua vaikka salaattiin. Maitotuotteiden nauttiminen samalla aterialla neutraloi oksaalihapon vaikutusta, joten kannattaa  kokeilla, mikä itselle sopii.