Puolikuivatut tomaatit

Kypsien tomaattien maku tiivistyy hitaasti uunissa kuivahtaessaan. Lohko isot tomaatit neljään osaan, pienille riittää halkaisu. Käännä leikkauspinnat ylöspäin, ripottele päälle rypsi- tai muuta mieluista öljyä, suolaa ja hiven pippuria. Timjami sopii tomaatin makuun myös mainiosti, mutta se kannattaa levittää mukaan vaikkapa vasta puolessa välissä kuivatusta, jotta yrtti ei ruskistu liiaksi.

Levitä tomaattilohkot yhteen  kerrokseen, jotta ne kuivuvat tasaisesti. Kuivaa uunissa 150 ° tunti tai pari riippuen siitä, kuinka kuivia tomaateista haluat. Jos on kiire, korkeampi lämpötila nopeuttaa ja jos aikaa on, miedompi lämpö tiivistää maut hellävaraisemmin mutta vie aikaa useita tunteja. Tarkkaile paahtumista, sillä lämpötilan lisäksi asiaan vaikuttaa tomaattilohkojen koko. Ei ole tarkoitus varsinaisesti ruskistaa tomaatteja.

Puolikuivatut tomaatit ovat ihania sellaisenaan ruokien lisukkeena, salaateissa ja sosekeittojen koristeena ja purutuntumaa tuomassa. Pastaruokiin ne sopivat suorastaan loistavasti.

Tomaatit voi tarjota kuumina tai kylminä. Puolikuivatut säilyvät jääkaapissa muutamia päiviä, mutta pidemmälle kuivatut vaikkapa öljyn kanssa purkitettuina, pidempään.