Punasipulin pikapikkelöinti

Pikapikkelöinti valmistuu keittelemättä ja nopeasti marinoimalla.  Heti syötynä nämä sipulinsiivut ovat rapsakoita salaatissa, paistetun tai grillatun lihan päällä, leipien ja hampurilaisten täytteenä ja ruokien koristelussa. Ne säilyvät hyvin jääkaapissa ainakin viikon ja ylikin. Rakenne pehmenee ja viinietikan maku korostuu säilytyksen myötä menettämättä herkullisuuttaan. Sipulit säilyvät kylmässä ainakin viikon.

Sekoita 1-2 ruokalusikalliseen n. ruokalusikallinen sokeria, ripauta mukaan vähän  suolaa ja mustapippuria. Sekoittele, jotta sokeri sulaa. Viipaloi mukaan punasipuli. Nestettä on nyt vähän näköisesti, mutta se kuuluu asiaan. Anna marinoitua ainakin puoli tuntia välillä käännellen, jotta kaikki sipulisuikaleet maustuvat kokonaan.