Kukkakaali suupaloina paahdettuna

Nuori kukkakaali on kesäherkkua parhaimmillaan, kunhan se kypsennetään vain juuri ja juuri riittävästi, mieluummin vähän alle kuin liikaa. Erityisherkkua siitä saa, kun se paahdetaan kuumalla pannulla, grillissä tai uunissa. Samalla se saa väriä. 

Kukkakaali paloitellaan suupalan kokoisiksi, pyöritetään öljyssä, maustetaan suolalla ja kenties mieluisilla tuoreilla yrteillä ja paahdetaan. Grillissä ja pannulla ne tarvitsevat kääntelyä, uunissa vain sen vahtimista, etteivät ne kypsy liikaa.

Mausteisemman ystävä pyörittelee  kukkakaalin nuput seoksessa, jossa on öljyn lisäksi esimerkiksi jauhettuja korianterin siemeniä, chilijauhetta, kurkumaa ja Garam Masalaa, paprikajauhetta tai kurkumaa sekä suolaa. Mausteita voi vaihdella ja yhdistelllä oman maun mukaan. Kukkakaalin nuppuja pyöräytellään mausteseoksessa niin, että ne maustuvat kauttaaltaan ja paistetaan rapeiksi.