
Maa-artisokat uunissa paahdettuina
Lohkotuista maa-artisokista syntyy helposti uunissa paahtamalla todella tyylikäs lisuke melkein mille tahansa ruualle, joka lisuketta kaipaa . Niitä ei ole välttämätöntä edes kuoria, kunhan peset ne huolella. Pyöräytä juurekset öljyssä ja mausta suolalla, ripauksella mustapippuria ja mieluisaa yrttiä, esim. timjamia. Maa-artisokkien päälle voi leikata ohuita pekoninsiivuja, jos haluat niihin lisää ruokaisuutta.
Paahda samalla pannulla muutama halkaistu valkosipuli. Ne pehmenevät maultaan ja makeutuvat uunissa suloisiksi. Sipaise niidenkin päälle öljyä ja hiven suuolaa. Ruokailijat voivat puristaa sormin pehmenneet valkosipulin kynnet maa-artisokka-annoksensa päälle tai jättää ne muiden herkuteltavaksi, kukin makunsa mukaan. Sopiva uunilämpö on 200°C, mutta aika riippuu juuresten ja valkosipulien koosta. Tarkkaile kypsymistä, sillä liian pitkään paahdetut maa-artisokat voivat menettää parhaan arominsa.