Kurkkusalaatti seesamilla maustettuna

Vaikka vasta poimitut, nuoret kurkut ovat ihania sellaisenaan, on niitä  kiva maustaakin eri tavoin. Seesamin  makuiset kurkut valmistuvat suit sait. Mustat seesaminsiemenet sopivat tähän parhaiten, sillä ne korostuvat hienosti vaaleita kurkkuviipaleita vasten, mutta maku on yhtä hyvä vaaleistakin siemenistä.

Sekoita kulhossa ruokalusikallinen tai pari  paahdettua seesamöljyä, suolaa, mustapippuria ja rippaus sokeria (ja korkillinen mietoa vaaleaa viinietikkaa tai sitruunamehua, jos haluat hapokkuutta mukaan). Paahdetuista siemenistä puristettu seesamöljy on vahvan makuista ja sitä käytetään vain sen verran, että kurkkuviipaleet kauttaaltaan kostuvat. Jos haluat, paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla, jotta ne saavat pähkinäistä  makua (varo polttamasta), anna hieman jäähtyä ja lisää ne öljyseokseen. Säästä osa siemenistä loppukoristeluun. Sekoita ja lisää joukkoon kurkkuviipaleet. Ripottele pintaan loput siemenet ja pari kierrosta pippurimyllystä.