Kesävesi

Tarhurin kesävesi, mieto janojuoma, vilvoittaa ihanasti kesäpäivänä, ja miksei muulloinkin. Juoma on todella helppo ja sitä voi varioida monella tavalla.

Kaada kannuun raikasta vettä. Puristele mintun, lippian tai sitruunamelissan oksia, jotta ne hivenen rikkoutuvat ja maustavat veden anteliaammin. Mukaan voi heittää pikku oksan basilikaa tai timjamia antamaan lisäsärmää  makuun.

Muutama pala vastapoimittua kurkkua antaa makuun kivan, täyteläisen tvistin. Joukkoon sopivat myös sitruunan tai limetin lohkot ja ohuet kuorikiehkurat.

Maustatpa veden yrteillä, kurkulla tai molemmilla, on tärkeää antaa sen tekeytyä jääkaapissa ainakin puolisen tuntia tai tunnin, jotta maut irtoavat.Kuplista pitävä lorauttaa joukkoon aimo annoksen sihivettä juuri ennen tarjoilua.

Kun juoma kannussa vähenee mutta ei ole vielä lopussa, lisää vettä. Yrteistä ja kurkusta riittää voimaa toiseenkin annokseen, ja pidemmällekin, jos neste saa hieman levätä ja kerätä makua lisää. Juoma on kuitenkin tuoretuote, joten älä säilö sitä pitkään.