Kesäkurpitsafritit

Maukkaimmat kesäkurpitsafritit syntyvät pienehköistä kurpitsoista, mutta käyttökelpoisia ovat myös vähän liian suuriksi kasvaneet kesäkurpitsat. Isoista kannattaa poistaa siemenet. Ne saa helposti kaavittua halkaistusta kurpitsasta lusikalla.

Raasta kesäkurpitsat karkeajakoisiksi. Puristele raasteesta neste mahdollisimman tarkkaan pois. Mitä kuivemmaksi raasteen puristat, sitä rapeampia friteistä tulee. Raasta mukaan feta- tai halloumijuusto sekä silppua joukkoon sipulia ja valkosipulia.  Juuston sijaan voit käyttää myös hummusta. Mausta pippurilla, mieluisilla yrteillä ja chilillä. Juustot ovat suolaisia, joten sitä ei tarvitse lisätä, mutta hummuksen kera suolaa voidaan tarvita ripaus.

Riko joukkoon pari munaa (jos kurpitsaraastetta on n. 500 g) ja kourallinen korppujauhoja. Sekoita ja anna tekeytyä puolisen tuntia jääkaapissa. Korppujauhot imevät itseensä jäljelle jäänyttä kosteutta.

Nosta lusikalla nokareita öljytilkalla sivellylle pannulle ja litistä ne  pihveiksi. Paista maltilla keskilämmöllä ja siirtelemättä, kunnes paistopinta on rapea. Fritit hajoavat helposti  käsiteltäessä, joten käännä vain kerran. Pienet ja litteät fritit kääntyvät ehjinä helpoimmin ja kypsyvät nopeasti. Tarjoa kesäkurpitsafritit heti tsatsikin tai kermaviilikastikkeen kera.