Grillatut kesäkurpitsat

Valitse tähän ruokaan vain nuoria, kiinteitä yksilöitä. Halkaise pienet kesäkurpitsat tai viipaloi hieman isommat. Sivele pinnat yrttiöljyllä, muulla mausteöljyllä tai barbeque-kastikkeella. Grillaa tulikuumassa grillissä tai paista kuumassa pannussa vain tuokio, jotta rakenne säilyy napakkana. Mitä ohuemmat viipaleet, sitä pikaisempi grillaus.

Ripauta päälle suolaa ja tuoreita yrttejä. Tarjoa heti, sillä jälkikypsyminen saattaa pehmentää rakennetta liiaksi. Viipaleet ovat herkullisimmillaan, kun niiden kypsyydessä on vielä purutuntumaa.

Napakat kesäkurpitsaviipaleet ovat herkullisia alkuruokana rapean leivän ja tsatsikin tai gremolatan kera. Ne maistuvat myös lisukkeena vaikkapa muille grilliruuille.