Marinoidut munakoisot

Viipaloi munakoisot n. 0,5 cm:n viipaleiksi pitkittäin tai poikittain. Sivele viipaleet öljyllä ja paista pannulla pehmeiksi. Upota paistetut viipaleet marinadikastikkeeseen, jossa on öljyä, vaaleaa balsamicoa tai mietoa viinietikkaa, valkosipulia, pippuria, tilkka vaahterasiirappia tai hunajaa, suolaa ja yrttejä. Jos olet vahvojen makujen ystävä, silputtu chili tai kynnellinen raastettua inkivääriäkin sopivat mainiosti joukkoon. Anna maustua seuraavaan päivään tai ainakin pari tuntia.

Tarjoa alkupalapöydässä muiden vihannesten ja maustekastikkeiden kera. Pitkittäin viipaloidut munakoisot voit kääriä rullalle ja laittaa täytteeksi nokareen hummusta, punasipuli- tai oliivisilppua, latva-artisokan sydämiä, tuorejuustoa, grillattua paprikaa tai mitä tahansa muuta mieluisaa täytettä. Kiinnitä rullat tarvittaessa koktailtikulla. Poikittain leikatut munakoisokiekot voi jokainen täyttää lautasellaan itse, jos täytteet tarjoillaan erikseen.