
Marinoidut munakoisot
Viipaloi munakoisot n. 0,5 cm:n viipaleiksi pitkittäin tai poikittain. Sivele viipaleet öljyssä ja paista pannulla pehmeiksi. Upota paistetut viipaleet marinadikastikkeeseen, jossa on öljyä, vaaleaa balsamicoa tai mietoa viinietikkaa, valkopisulia, pippuria, tilkka vaahterasiirappia ja yrttejä. Kynnellinen raastettua inkivääriäkin sopii mainiosti joukkoon. Anna maustua seuraavaan päivään tai ainakin pari tuntia.
Tarjoa alkupalapöydässä muiden vihannesten ja maustekastikkeiden kera. Pitkittäin viipaloidut munakoisot voit myös kääriä rullalle ja laittaa täytteeksi nokareen hummusta, punasipuli- tai oliivisilppua, latva-artisokan sydämiä, grillattua paprikaa tai mitä tahansa muuta mieluisaa täytettä. Kiinnitä rullat koktailtikulla.