Kattilallinen mausteista kurpitsakeittoa

Keitosta tulee täyteläisen muhevaa, jos kypsennät kurpitsalohkot uunissa öljyllä siveltynä ja lorautat päälle ripauksen juoksevaa hunajaa. Voit paahtaa lohkot kuorineen, sillä malto irtoaa kypsänä helposti lusikalla.

Mutta ilman uuniakin pärjäät. Kypsennä silloin kurpitsalohkot kuorittuna ja siemenet poistettuna kattilassa muiden vihannesten kanssa.

Kuumenna öljyssä teelusikallinen jauhettua jeeraa, chiliä ja kurkumaa, ruokalusikallinen silputtua inkivääriä ja pari valkosipulin kynttä. Lisää joukkoon paloiteltu sipuli. Lisää kuumaa kasvislientä ja pari lohkottua perunaa. Keitä kypsiksi ja soseuta sauvasekoittimella.

Viimeistele maku tilkalla sitruunamehua, sillä keitto kaipaa hieman happoa.

Tarjoile öljyssä paistettujen leipäkrutonkien kanssa. Vähäkalorisemmat krutongit valmistuvat leivänpaahtimessa. Sivele paahdetut leivät valkosipulin kynnellä ja leikkaa kuutioiksi kulhoon jokaisen ruokailijan itse annosteltaviksi.