
Parsaa pannulla
Parsa herkutellaan mahdollisimman tuoreena ja vastapoimittuna, jolloin se on herkkujen herkkua. Vihreää parsaa ei tarvitse kuoria, ellei halua. Sen voi syödä raakanakin, jolloin se on rapean mehukasta. Esimerkiksi salaatti kohoaa uudelle tasolle viipaloitujen vihreiden parsapalojen kera.
Mutta kun kypsennät parsan, tee se nopeasti ja nauti heti. Ylikypsä parsa on epämiellyttävää lötköä.
Pyöräyttele kokonaiset tai paloitellut vihreät parsat pannulla öljytilkassa vain muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle hunajalla ja sitruunalla maustettu vinegretti päälle.
Vinegretti: 1 osa sitruunamehua, 3 osaa ruokaöljyä, sekoita joukkoon vähän hunajaa, suolaa ja pippuria. Lisää mausteet sitruunamehun joukkoon ja vispilöi öljy mukaan ohuena nauhana.