Kukkasipulit

Keväällä istutettavat kukkasipulit ja -juurakot

Keväällä valikoimissa olevat kukkasipulit ja –juurakot istutetaan, kun maa on hieman lämmennyt.  Ne kukkivat komeasti samana vuonna loppukesällä. Esikasvatus sisällä nopeuttaa kukintaa, mutta ulos ne voi istuttaa vasta hallanvaaran mentyä ohi.

Jos nämä kukkasipulit halutaan talvettaa, nostetaan ne ylös ennen ensimmäisiä pakkasia, karistellaan liiasta mullasta ja säilytetään ilmavassa ja viileässä paikassa, esimerkiksi kellarissa. Liian kosteassa säylytettäessä ne saattavat mädäntyä, liian kuivassa ne nahistuvat. Mutta säilyttämisen vaiva palkitaan seuraavina vuosina, jolloin kukinta on sitä komeampi, mitä suurempia mukuloista ja sipuleista on kasvukauden kuluessa kasvanut.

Myymälöisämme on vaihteleva valikoima keväällä myytäviä kukkasipuleita ja -juurakoita, kuten

Daalia

Daalia

Gladiolus

Gladiolus

Tiikerililja

Tiikerililja

Syksyllä istutettavat kukkasipulit

Elokuun lopussa – syyskuun alussa valikoimiimme saapuvat syyskukkasipulit. Ne istutetaan maahan syksyllä ja kukkivat seuraavana keväänä tai kesänä lajista ja lajikkeesta riippuen. Niiden talvehtimisesta huolehtii luonto. Sipulit istutetaan ravinteikkaaasen ja kosteaan hiekkamultamaahan, missä ei kuitenkaan vesi talven aikana seiso.

Myymälöissämme on vaihtelevin valikoimin syksyllä myytäviä kukkasipuleita, kuten

  • tulppaanit
  • krookukset
  • narsissit
  • laukat
  • pikarililjat
  • jne

Lisää syksyn kukkasipuleista
näet täältä >>

Tulppaani

Tulppaani

Krookus

Krookus

Narsissi

Narsissi

Jättilaukka

Jättilaukka

Kirjopikarililja

Kirjopikarililja