Sanna Numminen
Hortonomi AMK, MMK, pihasunnittelija ja-neuvoja.

Yhteys suunnittelijaan sähköpostitse:
suunnittelu(at)muhevainen.fi

Puhelimitse: 050 591 6783

Motto: Tiedolla, luovuudella ja sydämellä, ratkaisuja etsien

Yli kymmenen vuotta puutarha-alan asiakasneuvonnassa ovat tehneet tutuiksi pihanomistajien pulmat laidasta laitaan. Asiakkaiden kysymysten moninaisuus pitää mielen vireänä ja motivoituneena, uutta opittavaa on jatkuvasti. Tämä työ on näyttänyt minulle, että olen nyt unelma-ammatissani.

Asiakkaiden auttaminen toimivan, helppohoitoisen ja kauniin pihan suunnittelussa on erityisesti lähellä sydäntäni. Täysin huoltovapaata pihaa ei tietysti olekaan, mutta huolellisella suunnittelulla päästään pihaan, jossa pääpaino alun perustustöiden jälkeen on tärkeimmässä, eli rentoutumisessa ja nautiskelussa.

Pihan uudistamiseen ei välttämättä vaadita suurta budjettia. Erityisesti itse toteuttaen unelmien piha syntyy kohtuullisen pienelläkin rahalla. Tietyissä kohdin ei kuitenkaan kannata nuukailla. Pihan tärkeitä perusasioita ovat erityisesti riittävät kasvualusta- ja rakennevahvuudet. Kun pohjatyöt on tehty hyvin, piha kestää aikaa ja vain paranee vuosi vuodelta.

Työssäni teen neuvontakäyntejä ja pihasuunnitelmia. Neuvontakäynnillä asiakkaan luona perehdytään pihan ongelmakohtiin ja mietitään niihin soveltuvia ratkaisuja. Asiakas saa vinkkejä rakenteiden ja kasvien sijoitteluun, sekä sopivien kasvilajien valintaan tai vaikka apua kasvien leikkaukseen tai hoitoon –  aina toiveidensa mukaan.

Mikäli piha kaipaa kokonaisvaltaista uudistamista, voidaan pihasuunnitelman avulla ratkaista pihalle toivottujen toimintojen ja rakenteiden sijoittuminen, mitoitus sekä kasvivalinnat. Pihasuunnitelman avulla omatoimirakentajan on helppo pyytää tarjoukset suunnitelman sisältämistä materiaaleista ja kasveista. Valmiin suunnitelman jälkeen pihan toteuttaminen onnistuu helposti oman aikataulun mukaisesti, kerralla kuntoon tai vaikka osa kerrallaan.