3 krookusta_4
3 krookusta_5

Kasvitieteelliset krookukset ehtivät kevään ensi kukkijoiksi

Pienikukkaisia krookuksia kutsutaan usein kasvitieteellisiksi krookuksiksi, sillä ne muistuttavat luonnonlajeja. Ne putkahtavat maasta, kun muu luonto ei vielä viheriöi, aukaiset terälehtensä apposen auki erityisesti aurinkoisella säällä ja painuvat suppuun illan tullen. Aikaisen kukintansa vuoksi ne kannattaakin istuttaa paikkaan, josta kuljetaan ohi tai josta ne näkyvät ikkunasta sisälle, sillä näin varhain keväällä ei vielä juurikaan puutarhassa oleilla.

Krookukset istutetaan aurinkoiseen paikkaan, jossa vesi ei jää seisomaan syksyllä tai talvella. Viihtyessään ne usein lisääntyvät sivumukuloiden avulla. Ne voi istuttaa jopa nurmikkoon, jos maa ei ole kovin kova.

Syksyn 2018 valikoimassamme ovat mm. seuraavat lajikkeet. Valikoima voi vaihdella myymälöittäin. Tarkista saatavuus myymälästä.

’Romance’

’Dorothy’

’Ard Schenk’

’Ruby Giant’

’Blue Pearl’

Värisekoitus

 

Puutarhakrookukset

Kevätsahramit eli puutarhakrookukset aukaisevat kukkansa kasvitieteellisiä lajikkeita myöhemmin. Ne ovat kasvultaan korkeampia ja kukiltaan suurempia kuin yllä esitellyt pikkukrookukset. Siksi ne ovat myös jonkin verran vaateliaampia kasvupaikkansa suhteen. 

Syksyn 2018 valikoimassamme ovat mm. seuraavat lajikkeet. valikoima voi vaihdella myymälöittäin. Tarkista saatavuus myymälästä.

’King of Striped’

’Orange Monarch’

’Tricolor’

’Vanguard’